maandag 17 augustus 2015

Maandag 17 augustus Edinburgh zoo

Mijn vrouw had besloten dat het erg leuk zou zijn om naar de dierentuin van Edinburgh te gaan vandaag. Ik vind dat meestal ook wel leuk, dus dat gingen we doen vandaag.
De dag begint fris (8 graden) met een zonnetje. Na het ontbijt (zie gisteren) en nog even op de WiFi lopen wij vandaag van het centrum af, in plaats van er naartoe. Het houdt in dat we heerlijk met het zonnetje in de rug richting de Zoo wandelen. Het is een goed half uur lopen, maar zo, met alleen wat werkverkeer op straat en op de stoep, en het zonnetje erbij is dat geen straf.
De dierentuin is goed en wel open als we er zijn. Parkeren hoeft niet, dat is wel gek, maar ook erg makkelijk. Het is nog erg rustig in het park en de temperatuur is al zo, dat de trui uit kan. Op ons gemak lopen we langs alle dieren en kijken uitgebreid naar al dat leuks.

De dieren zijn nog fris en vermaken zichzelf en ons. We zien dat je bij de meeste dieren heel dichtbij kan komen, veel dichter dan we gewend zijn. Wel achter tralies of glas, maar toch.
Ondertussen genieten we van het feit dat het rustig is hier. Geen bussen vol mensen of mensen die alleen met het perfecte plaatje bezig zijn. Gewoon ouders met kinderen en wat dagjes mensen. Heerlijk, en dat met dit geweldige weer...

Al lopende merken we dat de dierentuin op een flinke helling ligt. Dat geeft dan ook weer een mooi uitzicht.
Bij een kopje thee/koffie in de zon met zicht op de grappige pinguïns komen we er ook nog achter dat op de meeste plekken in het park WiFi is. Nou kan onze dag helemaal niet meer stuk.
Bij de neushoorns kan je wel heel dichtbij komen. Echt gaaf.
Na al deze wondertjes is het tijd voor een pauze op het gras in de zon. Echt, wat hebben wij toch een zwaar leven 😜.
Na een hele tijd genieten van dat heerlijks lopen we nog een laatste rondje en wandelen we weer terug naar ons hotel. Het was een geslaagde dag vandaag. Morgen gaan we richting boot en daarmee richting huis. Dat is goed zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten