maandag 15 april 2013

Oer-zuurkoolschotel

Geïnspireerd op een recept uit Oergondisch genieten. (Echt geweldig kookboek. Even door bepaalde ingrediënten heen kijken, want eigenlijk alles wat we er tot nu toe uit gemaakt hebben smaakt heerlijk.)
Het is eigenlijk een ovenschotel, maar wij vroegen ons af of we dit ook op vakantie konden maken zonder oven. En ja, het is even lekker.

Wat heb je nodig: (2 personen)
500 gr zuurkool
500 gr gehakt
3 bananen
1 ui
100 gr salami (officieel rundersalami, maar daar zijn wij vanaf gestapt, want behalve het varkensvlees zit in allebei evenveel troep)
1 teentje knoflook
zout
knorr
Peper kruiden melange van maggi (zakje nr 1)
paprikapoeder
garam massala (kurkuma en nog wat kruiden)

Hoe maak je het:
Laat de zuurkool uitlekken.
Snijd de ui en maak de knoflook schoon.
Kruid het gehakt met de kruiden. (Lekker flink kruiden.)
Bak het gehakt rul en voeg de ui toe. Pers de knoflook boven de pan.
Roer de zuurkool door het gehakt.
Snijd de bananen in stukjes en roer ze ook door het gehakt.
Snijd de salami en roer door het gehakt.
Het geheel even laten bakken.
Echt heerlijk...:-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten