woensdag 19 augustus 2015

Dinsdag 18 augustus Melrose en Jedburgh abbey en naar huis

Met een grijze lucht staan we op en na het gebruikelijke ritueel gaan we op pad. Tassen in orde maken voor op de boot en nog een boodschapje voor op de boot vanmiddag.
Via de drukte naar de rondweg van de stad en op weg richting Newcastle. Buiten de rondweg van de stad wordt het meteen rustiger en rijden we weer over de golvende heuvels van in het begin van de reis waar de weg mee golft met het landschap wat je maag regelmatig een koprolletje laat maken.
Eerst komen we bij Melrose abbey. Het moet vroeger een enorme abdij geweest zijn, maar ligt nu in restjes bij een slapend dorpje.

Na een rondje geschiedenis nog even een kopje thee met een Engels gebakje in een smoezelig theehuisje.
Een klein stukje rijden en op bezoek bij Jedburgh abbey. Ook een enorme abdij geweest in dagen van weleer.

Ook hier de welbekende mensen met enorme fotocamera's en audiotour op hun hoofd. Een heel apart fenomeen. Ik snap het idee, maar iedereen is zo bezig met het verhaal dat ze vaak vergeten dat er meer mensen op de wereld zijn.
Inmiddels is het gaan regenen en wordt het wat ons betreft tijd om richting boot te gaan.
Zo gezegd, zo gedaan. En een dik uur later staan we netjes in de rij om in te checken en daarna weer netjes in de rij om in de boot te rijden. Een belevenis hoe die mensen zo ontzettend veel voertuigen in zo'n bootje krijgen. Ik bedoel maar, het start rond twee uur en stopt tegen vijf uur, en in de tussentijd rijden er bijna onafgebroken voertuigen in.
Maar wij zijn er op. Netjes op tijd vertrekt de boot die snel op zee zit. Dit laatste is een heel vervelend gegeven, want het waait flink en de boot gaat flink op en neer met de gevolgen: misselijkheid en draaierigheid. Heel naar, echt.
We hadden al gegeten aan het nette, lekkere buffet, gelukkig, want anders had dat niet meer gewerkt.
De toch is niet leuk. Als we eenmaal plat liggen gaat het redelijk, maar dan zijn we al een paar zakjes verder. De nacht blijft onrustig, want niet alleen beweegt de boot flink, maar daardoor klapperen er dingen en knallen er ooit flinke golven tegen de boot.
We zijn vroeg wakker en gaan er ook uit. De boot ligt er gelukkig iets rustiger bij. Ontbijten aan het buffet en wachten tot we er zijn. 
Helaas moeten we langer wachten dan normaal, want Sail vaart uit en dan kunnen wij er niet in.
Maar om twaalf uur zijn we van de boot en door de douane, wij zijn weer thuis!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten