zaterdag 19 mei 2012

Courgette met geitenkaas uit de oven.

We hebben een nieuw kookboek gekocht: Het tempelkookboek van Jacqueline van Lieshout. Een kookboek waarin recepten staan van natuurlijke zaken, geen pakjes, zakjes, e-nummers, koemelk, suiker, tarwe en dat soort zaken. Nu een paar recepten geprobeerd en ze zijn echt erg lekker.
Eentje die we een beetje aangepast hebben naar eigen smaak en inzicht staat hieronder.

Nodig:

1 courgette p.p.
Lekkere olijfolie
1 a 2 tomaten p.p.
Flink basilicum
1 a 2 teentjes knoflook p.p.
100 gr. feta (geiten/schapen) p.p.
Zeezout
Versgemalen zwarte peper
Half zakje krieltjes (450 gr.) p.p.

Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de courgettes en tomaten in blokjes.
  3. Doe de courgettes, tomaten en krieltjes in een bak.
  4. Doe hier de fijngemaakte knoflook bij, een scheut olijfolie, basilicum, peper en zout. Nu even lekker doorroeren.
  5. Verspreid het mengsel over een ovenplaat en verkruimel de feta hier overheen.
  6. Zet het geheel ong. 25 minuten in de oven.
Wij hebben het vermoeden dat je in plaats van feta ook geraspte belegen geitenkaas erover kan doen, maar dat hebben we nog niet uitgeprobeerd.

Het is makkelijk te maken en erg lekker, dus smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten