vrijdag 6 mei 2016

Bijwerken

Pff, vakantie houden is topsport. Ach en knopen doorhakken misschien nog wel meer. En dat zorgt er dan weer voor dat je alle deadlines mist.
Maar goed, waar waren we...
Donderdag kregen we wederom een heerlijk zonnige dag voorgeschoteld. Een bevrijdend zonnetje zullen we maar zeggen. Wat dan weer resulteerde in lekker buiten je kopje thee opdrinken in het zonnetje. Een ochtend met mensen bellen en appen, maar verder rustig aan.
Dan op de fiets naar Den Bosch om met lieve vrienden naar een bevrijdingsfestival te gaan. 15 km.
Even kletsen, wat koekjes voor de energie en samen op de fiets naar het festival: 10 km. Wel weer heerlijk in het zonnetje door de stad en een stuk door het natuurgebied dat zo aan de stad grenst.
Er hangt een prettig sfeertje op het festival. Alle soorten mensen zie je rondlopen. Oud, jong, mobiel, niet mobiel, groot, klein, dik, dun, doorgewinterd of zeker niet. Zo'n mix is altijd goed.
Aangezien de lunchtijd al een tijdje gaande is, zorgen wij ook eerst voor de innerlijke mens. Op aanraden gaan we naar de bus met vega-ballen. Met een pitabroodje vol noten-kaas balletjes, sla en saus ploffen we op een vrij bankje. Een beetje sceptisch proeven we, maar het is heerlijk. Wel erg lastig eten, want als je een hap neemt vouwt dat broodje zich om je gezicht en zit de salade en saus van oor tot oor. Maar ach, je moet wat over hebben voor iets lekkers.
Als we de saus en salade achter onze oren verwijderd hebben genieten we verder van de zon, de muziek, de sfeer en een biertje in het gras. Een beetje ontspanning volgt.
Tegen avondeten-tijd fietsen we weer terug (10km) en eten we nog een lekkere afhaalpizza voor we de laatste 15 km terug naar de caravan aanvaarden.
En zo zit er weer een lekker dagje op, maar wel weer met 50 km op de teller...
Op de camping aangekomen blijkt het vol te staan. Overal mensen en caravans en tenten. Een rare gewaarwording na twee weken niemand. Kom je in een keer mensen tegen op het toilet of is de afwasbaar met warm water bezet.


De volgende ochtend ruimen we de caravan op, poetsen we alle sporen van gebruik weg en aanvaarden we de enorme terugreis. Om een uur of negen vertrekken we en om half 11 staat de caravan weer in de stalling, is de auto leeg en zetten we de wasmachine aan.
Twee weken voorbij gevlogen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten