dinsdag 15 januari 2013

Bolognesesaus van Koken met Karin

Echt een geweldig boek, dat Koken met Karin, zonder pakjes en zakjes. Mocht je wat allergieën hebben of gewoon wat bewuster willen koken, of gewoon lekkere recepten, dan koop het boek.
Meestal pas ik na de eerste keer maken de recepten een klein beetje aan, aan onze eigen wensen. Dit keer dus de bolognesesaus.

Wat heb je nodig:
300 gr rundergehakt
flinke eetlepel uit zakje nr 1 van knorr (gehaktkruiden)
flinke eetlepel kerrie
flinke eetlepel paprikapoeder
flinke eetlepel knorr smaakversterker
zout
bakje spekreepjes
2 uien
flinke winterpeen
1 of meer paprika's
3 knoflooktenen
2 blikken gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
100 ml rode wijn
100 ml water
Provençaalse kruiden

Hoe maak je het:
Snijd de ui klein.
Bak de spekjes en ui zachtjes op klein vuur.
Maak de knoflook schoon en rasp de winterpeen.
Snijd de paprika.
Voeg de winterpeen, paprika toe aan de spekjes en pers de knoflook uit in de pan. Roerbak dit even goed.
Voeg de kruiden toe en roer ze er goed door.
Doe het gehakt in de pan en rul het. (er is niet veel plaats meer in de pan om het echt aan te bakken, maar als het even tijd geeft en af en toe omschept wordt het in ieder geval gaar)
Voeg de wijn en water toe.
Voeg de tomaten met sap toe en duw ze wat klein.
Voeg de tomatenpuree toe.
Roer alles goed door elkaar.
Laat alles ongeveer een uur pruttelen op klein vuur. De deksel hoeft niet op de pan, want zo dikt alles een beetje in.

Wij koken er mais spaghetti bij uit het glutenvrije vak in de supermarkt.
We verdelen het over 3 bakjes. We kunnen er dus 3x van eten. De porties doen het prima in de vriezer.
Lekker geraspte kaas erover maakt het nog heerlijker.

Ook weer een recept dat even tijd kost, maar je wint er door de week wel weer tijd mee, want de saus is al klaar en hoeft alleen nog maar opgewarmd te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten