woensdag 8 januari 2014

Apple crumble op paleo wijze

Alweer een tijdje geleden dat er nieuwe inhoud verscheen op mijn blog. Maar goed. Een goede reden om de blogger app uit te proberen is een nieuw bericht.
Via het boekje: Hallo Paleo en het recept van gevulde appels en een paleo recept van internet van appeltaart kwam ik op het idee voor een paleo apple crumble. Zie hier het heerlijke resultaat:

Wat heb je nodig? :
Een scheutje vloeibare boter
Een scheut honing
Een ei
Amandelmeel (eenvoudig te maken door amandelen in de blender te hakken)
3 appels
Kaneel
Evt. Rozijntjes

Hoe maak je het?:
1. Zet de oven aan op ong. 180°C.
2. Snijd de appels in kleine stukjes en doe ze in een ovenschaal. Meng hier de kaneel en de rozijntjes doorheen.
3. Meng de boter, honing, ei, amandelmeel tot een wat dikkere pap. Echt kruimelig zal het niet worden, maar een stevige pap. Moet het wel zijn.
4. Verdeel de pap over de appels en zet het geheel ongeveer 20 minuten in de oven. Je moet even met je eigen oven kijken hoe lang alles nodig heeft. De pap moet een mooie bruine korst zijn geworden.

Smakelijk eten en zorg dat je je vingers er niet bij opeet :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten