donderdag 28 april 2016

Vier seizoenen in één dag.

Als we opstaan schijnt het zonnetje nog niet zo stralend naar binnen als gisteren, maar al gauw kleurt de lucht blauw en straalt de zon alsof het een lieve lust is.


Wederom gaat de tentflap open en laten de stralen ons verwarmen. Zelfs met de broek opgestroopt en in een T-shirtje.
Na een gebruikelijk ochtendritueel met verschillende koppen thee, een ontbijtje met afwas en een gloeiend hete douche besluiten we weer met de fiets op pad te gaan. Gisteren is goed bevallen en de zon schijnt nog vrolijker dan gisteren.
Even via de fietsenmaker een klein dingetje laten vastzetten, een paar lekkere krentenbollen bij de bakker en daar gaan we weer.



Langs de dorpjes aan de Maas. Mooie stukken natuur met mooie wolkenluchten. We zien weer ooievaars, roofvogels, reigers, vele kleine vogeltjes en ook een lepelaar.




Onderweg komen we langs kasteel van Oijen waar we een nestje meerkoeten zien. Even stoppen voor een foto en mijn vader bellen om hem te feliciteren en een feestelijke krentenbol van het bakkertje uit Lith.



Weer verder langs de slingerende dijk met huisjes en boerderijen er tegenaan geplakt en dorpjes die omarmd worden door de dijk.
Er komt een donkere lucht aan, dus even een koffiestop.
Daarna weer vol goede moed verder. De zon is even weg, maar die komt vast zo terug. De temperatuur is al flink gezakt zonder zon, maar hij zakt steeds verder voor ons gevoel. De sjaal en de handschoenen komen uit de fietstas en de zomersokjes, vanmorgen vol goede moed aangetrokken maken dat de voeten als ijsklompjes voelen. Een beetje ellendig van de kou besluiten we onze fietsroute in te korten. Hierdoor komen we bij een allerschattigste, echt Engelse lunchroom: Het Raadhuis in Lithoijen uit. Iets lunchen en warme thee is het idee, maar de vriendelijke, enthousiaste dame brengt onder de aandacht dat ze echte Engelse scones heeft met clothed cream en jam. O, ja, ze heeft ook cheesecake. Dag broodje, hallo lekkernijen.
In geweldig truttige theekopjes krijgen we zorgvuldig gesellecteerde groene thee en daarbij de echt Engelse lekkernijen.



Weer wat opgewarmd en met weer wat goede moed op zak verlaten we de zaak, trekken onze regenpakken aan en fietsen het laatste stukje terug.
Een boodschapje bij de Plus en lekker naar onze warme caravan.
De dag is nog niet voorbij, dus tijd voor een wasje op de camping. Ach, blijkt onze stamkroeg open, dus tijdens het wachten op de was een drankje en een gezellig praatje bij Jhon aan de bar. Op de achtergrond blijven de seizoenen voorbij trekken, maar hier is het lekker warm.
Zo stiefelen we de dag door en het einde van de dag lijkt net als het begin op voorjaar:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten