woensdag 27 april 2016

Een vakantiedag zoals een vakantiedag hoort te zijn.

Na een nacht vol met regen, regen en nog eens regen en nu en dan flinke wind worden we wakker met een zonnetje dat de caravan in stroomt zodra we het gordijntje open doen. Wat een weldaad.
We kunnen zelfs in de voortent zitten met een stuk van de deur open, zo heerlijk maakt het zonnetje het.


De buienradar geeft wat buitjes aan, maar met behoorlijke tussenpozen, dus we gokken het er op en gaan fietsen met en aantal schuilplekken in de planning. Een route langs de Maas en de Waal.


Het is heerlijk om op de fiets te zitten en door het Brabantse rivierenlandschap te fietsen met zon en wolken, uiterwaarden, schapen met vrolijke lammetjes, alleraardigste boerderijtjes, ezeltjes en zelfs een paar ooievaars.
Bij oversteek met het pontje over de Maas is het uitzicht wisselend:


Zonnig aan de ene kant,


Een wat meer duistere blik aan de andere kant en die kant gaan we op...
Een beetje harder fietsen om het eerst volgende dorpje op de route droog te halen en op een paar spatjes na zitten we droog aan een koffie/thee in het jachthaventje.



Als het weer droog is vervolgen we de route door dit frisse, maar lekkere weer en genieten we van de uitzichten over Maas en Waal en het landschap met kleine vijvers vol vogels en weiden met schapen en een enkele koe. De buien zijn in de verte regelmatig zichtbaar door hun strepen in de donkere wolken, maar wij fietsen er langs af.



Zo komen we weer bij het pontje bij Lith uit en aangezien de prettige plekjes om wat te eten en drinken dicht zijn op deze koninklijke feestdag besluiten we maar om in onze eigen koninklijke caravan te lunchen.
Verder is het een relaxte dag met regelmatig zon en af en toe een bui en een gezellige onderbreking in onze stamkroeg op de camping maar ook waarin ik mijn afgrijselijke, maar boeiende boek: Ik ontsnapte uit Auschwitz bijna uit lees. Wat goed dat deze verhalen opgeschreven zijn, hopelijk kunnen we hier blijvend uit leren waar we voor moeten oppassen.
En al is het geen vakantiestof om te lezen, de dag was wel zoals wij ons de vakantie voorgesteld hadden en daar kon ik dan wel weer erg van genieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten