vrijdag 30 oktober 2015

De week vliegt voorbij

Oei, en toen was het alweer vrijdag. Een week herfstvakantie hebben en niet toekomen aan het schrijven van een blog. Ja, een week is heel snel voorbij. En we zijn maar een nachtje weggeweest. 
Herfstvakantie. Tijd voor elkaar, tijd voor klusjes die zijn blijven liggen, tijd voor een uitje op de to-do lijst.


Dus na rijp beraad, goed lezen, navragen en advies inwinnen kopen we een nieuwe camera. Een die past bij de wensen naar aanleiding van mijn cursus. En wat word ik iedere keer blij van foto's maken. Ik snap nu voor het eerst dat mensen zeggen dat ze energie krijgen van hun hobby. Voorheen keek ik mensen altijd wat vreemd aan in de trand van 'ja, ja, energie van je hobby'. Maar het is echt zo. Van fotocursus in mijn agenda krullen mijn mondhoeken omhoog, en van foto's maken word ik blij en rustig. Dus die camera is een heerlijke investering.


We wilden al heel lang een keer naar de Eijerkamp, het leek namelijk zo'n leuke winkel. Dus op zondag naar Zutphen om eindelijk die winkel te bestuderen. Hmm, daar hoeven we niet meer naar toe. Op tv lijkt hij veel leuker. Maar goed, al rijdende door Nederland zijn we wel in de buurt van vrienden, dus wat sociale contacten onderhouden. Zo staan er meer etentjes en bezoekjes op de planning, want er is tijd en ruimte voor. Gelukkig draait het met vrienden niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Fijn om ze te spreken en samen wat te doen.


Ook wat klusjes in huis, zoals een muurtje netjes maken staan op de planning. Zagen, meten en plakken, al werkt het natuurlijk nooit zoals je hoopt en moeten er toch nog betere spullen aangeschaft worden. En voor je het weet ben je een dag verder.
Het is bijna de hele week lekker weer, dus we willen ook echt even fietsen. De camera natuurlijk mee, voor mooie herfstplaatjes. 



Tussendoor moeten er ook gewone dingen gebeuren zoals: boodschappen, wassen, poetsen en eten koken.


Dan is het alweer donderdag en gaan we naar Rotterdam. Een stad die na de opening van de markthallen al een tijdje op onze to-do lijst staat. Het is heerlijk weer en we genieten van een prettige, moderne stad die toch vol geschiedenis zit. Met de hop-on hop-of bus doorkruisen we de stad en bezoeken de highlights. 


We genieten van het uitzicht van de Euromast, bekijken 'de Zwaan' van dichtbij, zien de kubushuizen en pluizen de markthallen uit. Tussendoor worden we rondgereden en krijgen we meer informatie over de stad. Erg leuk. Na dit flits bezoek zijn we nog lang niet uitgekeken, maar we gaan van de zomer met de fietsen terug om de rest te ontdekken. 


's Avonds slapen we in een heel sjiek hotel, waar we ons niet helemaal op ons plaats voelen met onze spijkerbroeken aan, maar het is wel leuk, het eten is heerlijk, de kamer heel ruim en nieuw en het ontbijt zeer uitgebreid.
Vandaag gingen we in Vlaardingen nog naar een kast kijken die we daarna mee naar huis namen. We misten een paar hele sterke spierballen, maar we zijn trots op ons zelf, want tree voor tree kregen we hem bij de mensen naar beneden en tree voor tree bij ons naar boven. En hij is super mooi. Bij het uitruimen van een kast wordt er natuurlijk opgeruimd en gepoetst en als je een ding verplaatst, dan verplaats je automatisch meer. Dus je huis staat toch op z'n kop. Maar het resultaat is zeker naar tevredenheid.
En zo is de week omgevlogen. En gaan we maandag weer aan de slag...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten