dinsdag 2 april 2013

Courgettesoep, courgette prei soep

Sinds de start van mijn oervoeding-tijdperk ben ik aan de soep voor de lunch. Lekker, maar moet wel even voorbereid worden. En aangezien dat na een volle dag werken moet gebeuren, naast het koken van het eten voor die dag moet de soep niet te ingewikkeld zijn. Vandaar een aantal makkelijke soeprecepten:

Courgettesoep
Nodig:
2 tot 3 courgettes (ligt er natuurlijk aan hoeveel soep je wilt maken)
ui
knoflook
pakje kokosmelk
kerriepoeder
Water
bouillonblokjes (ik gebruik gewoon runderbouillon, maar je kan afhankelijk van je eetstijl de juiste bouillon gebruiken)
Eventueel toevoegen:
Gerookte zalm in stukjes

Zo maak je het:
Ui en knoflook grof snijden en fruiten in een flinke pan.
Voeg de kerrie toe.
Courgettes grof snijden en ook in de pan doen.
Voeg zoveel water toe dat de courgettes ongeveer onder staan.
Voeg aangepast aan de hoeveelheid water bouillonblokjes toe.
Laat de soep ongeveer 15 min. koken.
Pureer de soep met een staafmixer of blender.
Voeg de kokosmelk toe en roer de soep even door.
Even proeven of er nog iets in moet en smakelijk eten...
Stukjes zalm kan je in de soepkop doen als je opschept.

Courgette prei soep
Nodig:
2 courgettes
1 prei
1 ui
2 teentjes knoflook
bouillonblokjes
water
gehakt (+ kruiden: zout, gehaktkruiden, knorr, kerrie, paprikapoeder)
sambal

Zo maak je het:
Ui en knoflook grof snijden en fruiten in een flinke pan.
Prei en courgette grof snijden en toevoegen in de pan.
Water toevoegen tot de groente ongeveer onder staat en bouillonblokjes erbij.
Alles ongeveer 15 min. laten koken.
Kruid ondertussen het gehakt en rol balletjes ervan.
Pureer de soep met staafmixer of blender.
Doe de balletjes in de soep en laat de soep koken tot de balletjes boven komen drijven.
Smakelijk eten alweer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten