dinsdag 15 januari 2013

Mexicaanse bonensoep

Dit recept heb ik van mijn tante. Ik heb het al een tijdje en maak het in de winter toch regelmatig. Het voordeel is namelijk dat je meteen voor een aantal keer soep maakt, wat je niet gebruikt, in porties in de vriezer doet en zo makkelijk en snel eten klaar hebt. Het maken van alles duurt wel even, maar de smaak maakt dat absoluut goed :-).

Wat heb je nodig:
250 gr hamlappen (ongeveer)
2 uien
3 paprika's (ongeveer)
chorizo worst (of i.d.)
een bakje spekreepjes
3 blikken bruine bonen
1 blik kidney bonen
een zakje taco kruidenmix
3 bouillonblokjes

Hoe maak je het:
Bak de hamlappen even kort. Giet de bonen af en doe ze bij de hamlappen in de pan. (ook de kidneybonen) Voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit geheel op een klein vuurtje ongeveer een uur trekken.
In de tussentijd snijd je de uien, paprika's en worst in stukjes.
Bak de spekjes uit, voeg de uien, paprika en kruidenmix toe met een klein beetje water. Eventueel kan je hier nog knoflook toevoegen. 
Laat dit geheel even bakken en voeg dan de worst toe. Ook weer even bakken.
Als de hamlappen en bonen ongeveer een uur gestaan hebben haal je de hamlappen eruit. Snijd de hamlappen in kleine stukjes.
Pureer de bonen. Voeg de spekjesmix en de hamlappen toe. 
Roer alles even goed door elkaar.
Wij verdelen alles dan over ongeveer 3 porties voor 2 personen.
Als je de soep daadwerkelijk nu gaat eten, voeg dan nog wat water aan de soep toe tot deze een dikte naar wens heeft.

Erg lekker met een stokbroodje met kruidenboter, maar zonder ook zeker niet laten staan :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten