zondag 2 december 2012

Snelle kipcurry

Een beetje van Karin en een beetje van mij. Geïnspireerd door het boek: Koken met Karin, zonder pakjes en zakjes, het volgende recept gemaakt. In het boek heette het, snelle viscurry. Wij vonden de viscurry niet zo heel lekker, dus we hebben het met kip geprobeerd...HEERLIJK!

Ik denk dat je in totaal ongeveer een half uurtje bezig bent. Is een tijd die te overzien is denk ik :-)


Nodig voor 2 personen:
200 gr kip in stukjes
200 gr champignons
1 ui
scheutje olie
200 ml kokosmelk
1 groene peper
4 cm gember (nu heb ik bij gebrek aan verse, poeder gebruikt)
2 knoflooktenen
een flinke scheut zoute glutenvrije sojasaus
een flinke lepel kurkuma
een flinke lepel paprikapoeder
een flinke lepel kerriepoeder
rijst

Wat moet je doen:
1. Snijd de kip klein.
2. Snijd de peper klein.
3. Rasp de gember (of pak het potje gember :-) en haal de knoflook door de pers.
4. Meng de kip, peper, gember, knoflook, kokosmelk, kurkuma, paprikapoeder, kerriepoeder en sojasaus door elkaar. Laat dit een kwartiertje staan.
5. Zet het water voor de rijst op en zorg dat je de rijst kookt.
6. Snijd de ui klein.
7. Snijd de rest van de groentes.
8. Verwarm de olie in de pan en fruit de ui.
9. Voeg de groentes toe en roerbak kort.
10. Voeg de kip met marinade toe.
11. Laat dit een tijd met deksel op de pan pruttelen tot de kip gaar is.
12. Voeg de rijst toe en serveren maar...

Echt, helemaal heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten