vrijdag 14 augustus 2015

Vrijdag 14 augustus Stirling castle en Doune castle

Wat kan je de vrijheid van overal internet toch missen. Een stuk vroeger dan normaal zijn we beneden om op internet te kunnen. Daarna lekker ontbijten, nog even op internet en op pad.
We gaan twee kastelen bezoeken vandaag. We rijden door het vriendelijke landschap met heuveltjes, graanvelden, velden met schapen of koeien en wegen omzoomd met muurtjes of struiken en bomen naar Stirling. 
Door de oude stad slingert de weg zich omhoog naar het kasteel. De entree is simpel met ons abonnement. Eerst wat drinken met een gebakje en dan het kasteel ontdekken.

Het heeft hier en daar de kasteel uitstraling, maar vaak ook meer van een groot herenhuis. Het ligt mooi boven op een berg met uitzicht op de omgeving.
We sluiten ons bezoek af met de pipingband.
Op afstand krijg je er op een gegeven moment genoeg van, maar van dichtbij met de trommelaars erbij is het mooi.
Het wegrijden van de parkeerplaats is lastig, want het is een zeer bekend kasteel, dus alle bussen met toeristen moeten ook over de smalle weggetjes naar boven en dat stopt natuurlijk op. Maar met een beetje geduld komen we weg. Nog even in het centrum van de stad door de winkel galerij slenteren en weer op weg.
Nu naar Doune castle, een klein kasteeltje in de buurt. Het kasteel is gebruikt in de film: Monty Pyton and the holy grail.


Een leuk, sfeervol kasteeltje. In een van de ruimtes is vandaag een bruiloft, te zien aan alle lintjes, bloemetjes en kaarsjes, maar ook de mensen met bloemstukken in hun haar of de mensen in officiële kilts.
Hierna rijden we via een mooie route door de bossen, langs meren en over hogere heuvels terug naar ons hotel. Lekker in de lobby lezen en op internet😃.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten