dinsdag 3 mei 2016

Een ander water vandaag

We gaan weer een dagje ver weg vandaag. Even bijkletsen met de familie in Den Helder en de zee en zeelucht opsnuiven.
Het zonnetje doet flink zijn best de aarde te verwarmen na een zeer natte nacht. 
We doen rustig aan, maar niet al te, zodat we zoveel mogelijk tijd hebben om aan de andere kant van Nederland te genieten.
Fietsen op de auto en gaan.
Eerst over de ene brug bij Den Bosch waar we gisteren onderdoor kwamen.
Daarna over de brug bij Zaltbommel waar we ook gisteren waren. Leuk hoor.


Het zonnetje blijft zijn best doen terwijl we in de auto zitten.


Zo tuffen we tussen het drukke ochtend verkeer door naar het uiterste puntje van Noord-Holland, waar ook een lekker zonnetje schijnt, maar de wind het altijd net wat frisser maakt.
Na een paar kopjes koffie/thee lekker op de fiets richting De Dijk in Den Helder. Een prettig fenomeen daar, echt op het uiterste puntje van Noord-Holland, waar de boot naar Texel vertrekt ligt een grote dijk die uitkijkt op Texel, de zee en de Razende bol, een zandplaat die steeds meer droog komt te liggen dicht bij Texel. Het voordeel van De Dijk is dat er geen zand ligt, dus ook als het hard waait en je dus op het strand gezandstraald zou worden, je van de zee kan genieten. Een prima plek om stormen te ervaren. 


Maar het is ook een prima plek om zeehondjes te spotten of om lekker te eten bij Landsend. Dat is een hotel met restaurant/lunchroom met heerlijk eten voor niet te veel geld met uitzicht op de boot naar Texel en de zee. Heerlijk plekje, waar we ook nu neerstrijken en een veel te groot, maar allerheerlijkst broodje gezond bestellen.
Nog een stukje over de dijk richting strand om lekker uit te waaien en het hoofd leeg te maken.



Een boodschapje, nog even gezelligheid bij de familie, nog wat eten en dan zakken we weer af naar de Brabantse rivieren waar we aankomen als de zon net is onder gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten