vrijdag 24 oktober 2014

Brood met lekkere vulling

Al eerder geprobeerd, maar de nu uitgebreide versie is veel lekkerder :-).
Ik maak vaak brood van speltbloem en andes oergranen. In de laatste zit ook amarant, quinoa en dat soort granen. We halen dit bij de molen.
We hadden dit eerder geprobeerd met kaas en salami erin. Dat is erg goed bevallen. Nu heb ik er laatst ook nog olijfjes in gedaan en ja, dit is nog veel lekkerder :-).

Wat heb je nodig:
150 gr speltbloem
150 gr andes oer
4 gr droge gist
4 gr zout
8 gr honing
6 gr olijfolie
190 ml warm water met een ei erin
Evt. Provençaalse kruiden of i.d.
Geitenkaas naar smaak
Salami, snijworst of cervelaatworst naar smaak
Olijfjes in stukjes
Broodbakmachine

Hoe maak je het:
Doe de beide meelsoorten in de broodvorm.
Schud het meel schuin zodat je de bodem van de vorm kan zien.
Doe het ei in de maatbeker en vul aan tot 190 ml.
Giet het vocht naast het meel in de bakvorm.
Voeg honing en olijfolie toe aan het vocht.
Maak 2 kuiltjes in het meel.
Doe in het ene kuiltje gist en het andere zout. Zorg dat gist, zout en honing elkaar niet raken.
Voeg eventueel de kruiden toe.
Zet de bakvorm in de machine. Wij hebben een kneden en rijzen stand. Dat neemt 1 1/2 uur in beslag.
Als het deeg klaar is rol je dit goed plat uit. Ongeveer 1 tot 1/2 cm dun.
Strooi de olijfjes, klein gesneden kaas en vlees over het deeg. Goed verdelen.
Rol het brood op zodat je de vulling in het deeg duwt.
Leg de rol in de voorverwarmde oven van ong 180 tot 200 graden en bak in 30 minuten het brood gaar.
Om je vingers bij op te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten