woensdag 15 januari 2014

Hartige taart

Na verschillende recepten gezien te hebben van zoete en hartige taarten vond ik het tijd voor een eigen hartige taart. Een beetje van dit recept, een beetje van dat en zo al denkende ontstond het volgende:

Voor de bodem:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2 Redelijke kneepjes in de vloeibare boter fles. (ah basics is plantaardig)
1 Ei erbij.
Ong. 200 gr amandelmeel toevoegen.
Goed door elkaar roeren, aanvullen met boekweitmeel tot het een deegbal is.
Vet een bakvorm in. (Ik heb een springvorm gebruikt.)
Druk de deegbal plat in de bakvorm zodat de bodem bedekt is en eventueel opstaande randjes ontstaan.
Bak het deeg in de voorverwarmde oven ong 8 minuten voor.

Voor de vulling:
Kies groentes die je lekker vindt of nog hebt liggen. Ik heb nu: broccoli, paprika, wortel en ui gebruikt.
Hak ze klein in de blender of gewoon met de hand.
Kruid het gehakt en bak het rul.
Voeg de groenten toe en roerbak even mee. Voeg eventueel nog extra kruiden toe.
Doe de vulling in de voorgebakken taartbodem.
Klop 2 eieren los en giet die over het geheel. Druk alles een beetje aan.
Ong 30 minuten in de oven op 200 graden en klaar is.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten