zondag 2 februari 2014

Lekkere oer-lunches

We hebben er tijden mee geruzied, maar de broodloze lunches gaan ons steeds makkelijker af. Soep is niet aan ons besteed, maar verschillende salades zijn heerlijk en niet moeilijk.
Voorbeeldjes?

Tonijnsalade:
Voor 2 personen:
2 blikjes tonijn, een paar augurkjes, 1 ui, 1 appel, 1/2 komkommer, 1 of 2 wortels, een paar zilveruitjes en eventueel wat rucolasla.
Groentes klein snijden met de hand of de blender. Mengen met de tonijn, een flinke lepel mayonaise, een klein beetje ketchup, viskruiden en een scheut olijfolie. Net voor het eten kan je de salade mengen met de rucolasla.

Of deze:
Rucolasla, komkommer, pijnboompitjes, gegrilde kip of ander smaakvol vlees met een sausje van olijfolie en peper en zout.

Ook heerlijk:
Rucolasla, peer, komkommer, uitgebakken spekjes, noten, rozijntjes en een sausje van citroensap met honing en een beetje vet van de spekjes.

Ook zeker lekker:
Witlof in stukjes snijden, appeltje, rozijntjes, wat pitjes van het een of ander, gekookte eitjes met een sausje van mayonaise, honing, olijfolie, kerrie en een beetje water.

Verder is het ook zo gedaan om een stukje vlees, vis of 2 gekookte eitjes met een flink stuk komkommer of andere groentes mee te nemen. Kost niet veel tijd, maar doet het prima. Ik als niet-groente-liefhebber neem wel een schep mayonaise mee om de groente-smaak te verstoppen :-)

Nog een aanvulling. Ook erg lekker en makkelijk:
Geraspte of fijn gehakte wortels mixen met gekruid en geruld gehakt.
Maak een sausje van olijfolie, citroensap en honing en doe dat ook door de salade.
Makkelijk en lekker en prima mee te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten