woensdag 19 juni 2013

Suiker-, zuivel-, tarwevrij ijs, of oerijs?!

Ik vond op internet een recept om ijs te maken van fruit. Je zorgt gewoon dat je fruit is geschild en in stukjes is en dan stop je dat in de vriezer. Als het bevroren is, dan stop je het in de blender en dan heb je fruitijs.
Nou ontbijten wij met fruit uit de blender, maar we doen er ook kokosmelk bij, dus de romige fruitijs versie was zo bedacht....

Banaan, mango romig ijs.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
2 gepelde en in stukjes gesneden bananen uit de vriezer
een half pakje mango uit de vriezer (ik vind ze goed betaalbaar bij de ah in het vriesvak)
200 ml kokosmelk
een handje kokos

Zo maak je het:
Doe de kokos, de kokosmelk, het bevroren fruit in de blender en laat het even goed hakken.
In een bakje doen en smakelijk eten...:-)

Ik heb het nog niet met andere fruitsoorten geprobeerd, maar ik denk dat er veel combinaties te bedenken zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten