Wat heb je nodig:
200 gr hazelnoten
200 gr amandelen
200 gr walnoten
Je kan wat spelen met welke noten je hebt.
Binnen oervoeding worden pinda's en cashewnoten afgeraden.
Ik heb 300 gr hazelnoten en 300 gr amandelen gebruikt.
6 eieren
Eventueel
150 gr gemalen kokos
Wat rozijnen, cranberry's, dadels, vijgen, abrikozen e.d.
75 gr boter of olijfolie, walnotenolie, kokosvet
Kaneel
Hoe maak je het:
Maak de noten fijn.
Snijd het gedroogde fruit fijn. (laatst met flink abrikozen geprobeerd en die maakten de koek veel smeuïger wil het volgende keer met dadels proberen)
Klop de eieren los.
Alle ingrediënten mengen.
Mengsel in een cakebakblik overdoen en afdekken met aluminiumfolie.
Bak het brood 45 minuten op 175 graden. Houdt bij het bakken de eerste keer in de gaten hoe je brood reageert op jouw oven. Ik kon het brood na een half uur al afdekken en dan nog een half uur afbakken. Elke oven is verschillend, dus je zult het even moeten proberen.
Haal het aluminiumfolie eraf en bak het nogmaals 45 minuten op 175 graden.
Na afkoelen het brood in sneetjes snijden.
Laat het je smaken :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten