zondag 10 juni 2012

Nog 21 nachtjes slapen...

Wat duurt wachten op leuke dingen toch lang. Nog 21 nachtjes slapen en dan mogen we eindelijk beginnen aan onze lang gedroomde reis door Noorwegen. Misschien 22, mocht het Nederland toch nog lukken in de  finale van het EK te komen, maar na gisteren is de kans op 21 toch groter geworden.
Al kijkend en dromend op onze wereldkaart waren we het vrij snel eens waar onze eerste grote reis samen naar toe zou gaan: Noorwegen.
We wilden dat wel doen door met de auto rond te rijden en dan in hutjes of hyter zoals ze in Noorwegen heten te slapen. Een reisbureau gespecialiseerd in Scandinavie reizen vonden we in Sneek, want om dit avontuur nou helemaal zelf te doen... zo ervaren reizigers zijn we nou ook weer niet.
Een positief eerste gesprek met veel tips over het land komt de reis wat dichterbij.
Het plan zakt wat naar de achtergrond met onze bruiloft in het zicht, maar tussendoor ook een huis dat we kopen. Nog maar een jaartje wachten dan maar, want we willen wel voldoende geld bij elkaar hebben om alles te kunnen doen. Het reisbureau on hold en op de trouwkaart een vraag om een bijdrage voor onze reis naar Noorwegen.
Ongeveer twee jaar later zitten we nog een keer bij het reisbureau. Nu meer gelezen over Noorwegen en wat we graag willen zien. Het was al duidelijk dat we via Zweden naar het noorden zouden reizen en dan via de kust van Noorwegen terug naar het zuiden.
Thuisgekomen van het reisbureau zijn we er een beetje stil van. Het is gewoon niet echt wat we willen. Moeten we niet gewoon zelf gaan, een campertje huren en lekker op eigen tempo en route rondgaan?
Niet veel later besluiten we dat we zelf op pad zullen gaan. Een campertje wordt geboekt. De voorgestelde route van het reisbureau goed bekeken en aangepast naar wens. We lezen nog meer, bestuderen kaarten en de reis groeit.
Wat moeten we meenemen, wat niet? Eten in Scandinavie schijnt duur te zijn, dus we moeten eten meenemen, een ander zegt dat het wel meevalt. We zitten natuurlijk wel met het feit dat we geen tarwe, koemelk en suiker eten. Je weet niet wat er in een land wat dat betreft te koop is. We proberen recepten met zoveel mogelijk mee te nemen spullen en maken boodschappenlijsten. 
Zo nu de vakantie steeds dichtbij komt doen we steeds meer kleine boodschapjes en is de bak met eten inmiddels gevuld. De laatste dagen voor vertrek de verse zaken nog, maar het meeste is er. De praktische zaakjes zoals een koekenpannetje of fluitketeltje of een ding met vakjes voor achterop de autostoel en dat soort zaken zijn ook binnen.
We herlezen de trotter nog eens en we kijken nog eens op de kaart.
De route door Zweden zal sneller gedaan worden en hebben we ongeveer gepland. De route in Noorwegen zullen we per dag bekijken. We hebben een aantal highlights die we willen zien en de rest daaromheen zien we wel.
30 juni mogen we het campertje ophalen. Thuis alles inpakken en de volgende dag komt er op de Tomtom te staan: Nordkap 3300 km.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten