zondag 26 januari 2014

Banaanpannenkoek

Toen we net begonnen met overvoeding was het soms zoeken naar ontbijtjes en lunches. Inmiddels een tijd verder hebben we steeds meer opties en zijn verschillende recepten verbeterd.

De banaanpannenkoek stond bijvoorbeeld in het ene recept met 2 eieren p.p, in het andere met 3 en in weer een ander 1. De ene was met kokos, de andere zonder, enz.

Ons favoriete recept op dit moment:
Per persoon:
1 banaan
1 ei
Kaneel naar smaak
Beetje gebroken lijnzaad

Warm de pan voor met olijfolie.
Giet voor 1 persoon beslag in de pan.
Spreid het beslag uit door de pan. (Beetje helpen met de spatel, want het is een dik beslag.)
Doe een deksel op de pan en wacht tot de bovenkant van de pannenkoek goed droog is aan de bovenkant.
Ik kan deze pannenkoek niet in het geheel omdraaien, want hij is heel kwetsbaar, dus ik deel hem in 4 stukken met de spatel en draai de stukken om.
Nog even laten bakken en klaar.

Ik eet de pannenkoek graag met stroop, maar hij is zo ook erg lekker.
De pannenkoek is prima 's avonds klaar te maken en 's ochtends op te eten.

Alvast een hele goede morgen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten