dinsdag 24 juli 2012

Op weg naar de Preikestolen.

Dinsdag 24 juli
We zijn weer op tijd wakker. Het wordt tijd dat we weer in ons eigen bed liggen, want dat is toch lekker en zacht, zeker als je het vergelijkt met dit bed. Op een gegeven moment weet je gewoon niet meer hoe je liggen moet. Maar genoeg gezeurd. We wilden op avontuur, dan moet je daar de ongemakken bij nemen toch? J.
We zijn lekker op tijd op en dus ook lekker op tijd op pad. Het regent helaas nog, maar als je eenmaal rijdt is dat niet erg meer. We rijden verder over de weg die zich langs fjorden slingert en door bergen. De weg is vaak erg smal zodat er maar 1 auto over kan. Je merkt wel dat in het zuiden veel meer gebruik gemaakt wordt van tunnels dan in het noorden. De bergen zijn ook hoger en grilliger en begroeider, dus wegen maken zal ook wel lastiger zijn. Gedurende de rit zien we weer verschillende watervallen, soms heel grote en brede, woeste, soms wat kleinere, langere hoger in de bergen. In de ochtend rijden we nog regelmatig in de regen met de bijbehorende laaghangende wolken en dus ook mooie mysterieuze vergezichten. Echt heel mooi.

Langzamerhand wordt het droger en trekken de wolken een beetje op. Je ziet dus ook meer van de witte toppen die weer achter de bergen dichtbij verschijnen. Het blijft een gaaf gezicht, die hoge, witte toppen. 1x zien we ook een gletsjer met het bijbehorende blauwe ijs. Ook dat blijft een indrukwekkend iets. Verder komen we op onze weg weinig echt spannende dingen tegen als achteruit rijden in de bergen omdat anders de vrachtwagen er niet langs kan. Het blijft een mooi gebied, anders dan noordelijker, maar ook anders mooi. Veel fruitbomen, glooiende weiden, maar wel met flinke rotsblokken ertussen, bossen met loof en naaldbomen, enorme rotsen die steil omhoog gaan, watervallen en rivieren die woest kolkend langskomen, fjorden die stil en spiegelend liggen te wachten en meertjes met huisjes er omheen.
We komen bij Nesvik, waar we een veerboot nemen naar de overkant. Even pauze en dan nog een stukje verder om zo dicht mogelijk bij de Preikestolen te staan. De camping heel dichtbij laten we even gaan, want die prijs wordt ons toch te gortig. Een stukje terug ligt ook een camping met een normalere prijs voor hier. Hier installeren we ons. We zijn op tijd, het is pas half 3, maar verder gaan heeft geen zin, want morgen moet het lui zweet eruit bij de beklimming van de Preikestolen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten