zondag 22 januari 2012

Hollebeekse Pindasaus

Van de vader van Petra hebben we een heerlijk recept voor pindasaus. Lange tijd niet gedacht dat we die konden maken, want we mogen geen koemelk, tarwe en suiker. Nu toch maar een keer het recept goed bestudeerd en vervangende producten bedacht. Het resultaat is heerlijk. Hieronder het recept.

Nodig:
750 ml water
2 tot 3 theelepeltjes sambal
2 tot 3 theelepeltjes honing
knoflook
1 theelepeltje gember
kleine scheutje azijn
gebakken uitjes
flinke scheut ketjap (zoute zonder suiker en tarwe)
500 gr. pindakaas uit de biowinkel zonder suiker e.d.

Hoe maak je het:
Zet een pan met het water op het vuur. Voeg al roerende de sambal en honing toe. Strooi de knoflook in het water. Niet teveel, later kan je altijd nog meer toevoegen.
Gember, azijn, gebakken uitjes en ketjap toevoegen.
Dan al roerende de pindakaas toevoegen tot een smeuig geheel ontstaat.
Breng de saus rustig aan de kook. Voeg van de smaakmakers naar smaak nog een en ander toe.
Dat was het. Je hebt nu genoeg voor 8 plastic bekertjes. 1 bekertje is genoeg voor 2 personen.
De bekertjes kunnen in de vriezer bewaard worden zodat je lekker saus hebt wanneer je nodig hebt.

Smakelijk :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten