zaterdag 19 november 2011

Kruidkoek suiker, koemelk, tarwe vrij

Al surfende naar lekkere suiker en koemelk vrije recepten kwamen we het onderstaande recept tegen. Het leek lekker, dus dat wilde ik uitproberen.
Het bleek echt heerlijke kruidkoek te zijn.
Het recept is zo gemaakt. Het enige onderdeel waar ik altijd even tegenop zie, is het raspen van de appeltjes. Maar ach, dat vraag ik dan lief aan mijn vrouw en dan hebben we samen zo een heerlijke kruidkoek.

Ingrediënten:
400 gr. volkoren meel, kan ook met spelt
100 gr. muesli, of havervlokken
15   gr. speculaaskruiden
10   gr. kaneel
300 ml. suikervrije stroop (Agave, Aldi, dadel enz.)
15   gr. bakpoeder
400 ml. sojamelk ongezoet
5     ml. vloeibare zoetstof
200 gr. studentenhaver of rozijntjes
2 geraspte appels

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Vul een cakeblik (28 cm) met het beslag en zet het 5 kwartier in de oven.
De kruidkoek snijdt het beste als hij goed afgekoeld is.
Bij ons blijft de koek lang goed en lekker.
Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten