vrijdag 14 september 2012

Scones zonder tarwe, suiker en koemelk

Voordat we zonder tarwe, suiker en koemelk aten, maakten we soms heerlijke scones die ook nog niet zo slecht waren. Nadat we anders zijn gaan eten hadden we ze niet meer gemaakt. Ik miste zelfrijzendbakmeel. Inmiddels weet ik dat je met speltbloem met een theelepel wijnsteenpoeder ongeveer het zelfde bereikt, maar nu hadden we speltzelfrijzendbakmeel gevonden op de Floriade.
Het moest er dus weer eens van komen...

Nodig:
360 gr. zelfrijzend bakmeel (spelt)
75 gr. vloeibare boter (bijvoorbeeld euroshopper)
1 ei
37 gr. agavestroop
125 ml. sojamelk ongezoet
1 eetlepel bakpoeder
beetje zout

Zo maak je het:
Verwarm de oven op 220 graden.
Alles mengen, het deeg uitrollen tot een plak van 1,5 cm dikte.
Rondjes uitsteken van ong. 5 centimeter doorsnede.
15 minuutjes in de oven!

Beetje suikervrije jam, stroop of i.d. erop en smullen maar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten