maandag 25 april 2016

De eerste echte vakantiedag....of nou ja, zoiets dan.

Na een koude nacht, waarin wij heerlijk onder ons warme dekbedje lagen behalve af en toe een neus of arm die snel weer onder de dekens getrokken werd als we wakker werden van het betreffende koude onderdeel, worden we vroeg wakker.
Eerste beweging: kacheltje aan zodat de ruimte lekker aangenaam verwarmd wordt.
Daarna even naar het toiletgebouw aan de overkant van het pad terwijl de stilte van de ochtend nog over de camping ligt. Niet dat deze stilte deze dagen doorbroken zal worden, want het enige teken van menselijk leven komt heel af en toe van een auto die naar één van de nog niet te koop staande chalets rijdt.
En dan een lekker kopje koffie/thee in de lekker verwarmde caravan. Radiootje aan en Evers staat op luisteren. Lekker rustig aan doen.
Een eenvoudig ontbijtje, want dat hebben we niet echt meegenomen en is ook op de camping niet te krijgen, dus een boodschap staat vandaag op het to-do lijstje.
Een uur of negen gaan we de douche uitproberen. Die is gelukkig gloeiend heet, dus dat is dan wel weer een pluspunt op deze uitgestorven camping in de kou.
Nog maar een kopje thee, want de buienradar geeft wat buitjes aan.
Als we het zitten zat zijn, gaan we toch maar op de fiets naar het dorp voor een boodschapje. Buienradar lijkt ons droogte te gunnen tot ongeveer half 12 en anders moeten we maar aan het regenpak.
Lith is een alleraardigst boerendurp. Het heeft een kerk, kroeg en supermarktje. Geen stadse bijzonderheden, maar gewoon de benodigdheden voor nasi kun je er wel krijgen.
We ontdekken een bakkertje met zicht op de Maas waar we van een enthousiaste dame een lekker kopje en een kaasbroodje krijgen. De regen laat gelukkig nog op zich wachten, dus we trappen over de dijk langs de Maas terug naar de camping.


De uren daarna zijn niet echt voor beschrijving invulbaar, want social media kijken, Wordfeuten, Margriet lezen zijn niet echt spannend of leuk om over te lezen.
Op een gegeven moment besluiten we het fietsen voor vandaag maar te laten en rijden we met de auto naar Oss. In de regen door de stad die in eerste instantie potdicht zit, maar tien minuten later als het één uur is geweest zijn de meeste winkels wel open.
Twee kussens rijker (omdat onze dunne kussens van thuis niet slapen in de caravan) gaan we weer op de camping aan waar het ontzettende spannende, relaxte social media-margriet-Wordfeud verhaal weer verder gaat.
Na een als-van-ouds nasi stiefelen we als echte stamgasten naar het Stamineeke en vermaken we ons aan de bar met de barman en een drankje....of iets meer.
Zoals je ziet niet echt een spannende dag, maar misschien wel goed om in de relax stand te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten